середу, 8 червня 2016 р.

Козацькому роду нема переводу

Чугуївська міська бібліотека для дітей продовжує проводити заходи в рамках патріотичного виховання дітей. 7 червня працівники бібліотеки зустрічали вихованців третього загону «Росинка» ЗОШ №4. Діти мали можливість пройтися «козацькими стежками», познайомившись з козаками і їх життям. 
 
Початком заходу стала зустріч «Молодого козачка», який прийшов до дітлахів зі своєрідним привітанням, властивим тільки українським козакам. Шаровари, вишиванка, пояс, оселедець – ті зовнішні ознаки, за якими можна було роспізнати козака.

Потім, бібліотекар Велигора Е. А. запропонувала гостям здійснити історичний екскурс по місцях козацької слави і дізнатися: де жили козаки, як проходив день на Січі, про зброю і клейноди, про морські походи, про популярну у козаків їжу, про любов до коней, як до кращого і вірного друга, про їх звичаї і традиції. Цікавою для них була й інформація про виховання маленького козака, який з 3-5 років навчався рукопашному бою, верховій їзді, стрільбі та вмінню володіти шашкою.

З захопленням хлопчаки і дівчатка дивилися відео-сюжети про мистецтво верхової їзди, про вміння володіння шаблею на о. Хортиця.
Також маленькі відвідувачі заглянули в «Загадкову скриньку». А відповідаючи на питання вікторини «Слідами козацької слави» почерпнули багато цікавого.

Після перегляду відео-ролика про розваги козаків, хлопці з азартом змогли показати себе в різних конкурсах-змаганнях. У майстерності малювати, присідати, плести косу, пришивати гудзики, робити намисто з радістю проявили себе і дівчатка, і хлопчики.





Немає коментарів:

Дописати коментар