пʼятницю, 10 червня 2016 р.

"Є багато країн на землі, та найкраща завжди – Батьківщина!"

Цього літа міська бібліотека для дітей значну частину заходів, що проводяться нею, присвячує рідній країні – Україні.
9 червня в прикрашеному рушниками, квітами, книжковою виставкою, плакатом і атрибутами для конкурсів, читальному залі відбувся захід під такою назвою - «Є багато країн на землі, та найкраща завжди – Батьківщина!».
Вихованців 5 загону з пришкольно-оздоровчого табору «Ромашка» гімназії №5 чекала насичена програма: конкурси, розваги і море позитиву. Бібліотека на годину перетворилася на казковий ліс з чарівними галявинами. Спочатку діти вчились розуміти природу рідного краю серцем: з заплющенними очима вони спробували уявіти собі сонячного зайчика, який спустився на плечі, слухали шепотіння синього дзвіночка, та побачили, як з гілля виглядають дивовижні тваринки. Потім з маленькими друзями ми вирушили у захопливу подорож, пересуваючись з галявии на галявину і виконуючи різні цікаві завдання.
Під час подорожі на нас чекали нелегкі випробування та незвичайні пригоди. А щоб не загубитися у чарівному казковому лісі, ведуча Велигора О. А. взяла з собою одну маленьку і корисну річ, яку діти повинні були відгадати, – Компас-дзига.
Для знавців природи рідного краю, української літератури, традицій та звичаїв українського народу подорож проходила у форматі гри «Що?», «Де?», «Коли?». Діти з радістю крутили дзигу, яка вказувала на відповідний конверт з назвою галявини. З нетерпінням і цікавістю хлопці та дівчата заглядали в конверт, щоб дізнатися якою буде назва наступної галявини та яке випробування їх там чекає.
Учасники подорожі мали можливість зупинитися на різних галявинах під такими назвами: «Пісенна», «Галявина скарбів», «Травознай», «Казкова», «Темна конячка», «Квіткова», «Жарт-хвилинка-цікавинка», «Хвилинка-вітамінка», «Фізкультхвилинка», «Рукодільниця».

Як завжди гості бібліотеки дуже азартні і активні. Щедрою посмішкою та оплесками ми сьогодні зустрічали «юних народних акторів», «співаків», «рукодільниць», «казкових героїв», та ін.. А на кінцевій кульмінаційній галявині «Україна – чудова країна» маленькі українці зробили одну символічну річ: на вирізаних з паперу жовтого і блакитного кольору дитячих рук, написали своє ім'я, говорячи цим, що вони - є діти України, мають любити, дорожити і охороняти чудову та мальовничу українську землю. Приємним подарунком подорожнім була склянка охолодженого калинового напою.
Співробітники бібліотеки завжди раді дарувати дітлахам радість, сміх і яскраві миті в житті. А також ми вдячні їм за прекрасно проведений час з ними.
 





Немає коментарів:

Дописати коментар