пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

"Тарас Шевченко - поет милосердя"

По всій нашій милій Україні проходять Шевченкові дні з нагоди 200-річчя з дня його народження. І ми в свою чергу зробили уявну подорож Шевченківськими дорогами. Працівники нашої бібліотеки провели літературний портрет "Тарас Шевченко - поет милосердя" для учнів 4-го класу гімназії №5.

Подорож розпочалась з акровірша:
Ти мусиш нам співця назвати,
Адже умів лиш він один
Рабів німих так захищати.
А хто так оспівав, як він,
Садок вишневий коло хати?

Далі ми мандрували незвичайною біографією Шевченка. А творчості Тараса Григоровича була присвячена поетична зупинка нашої подорожі. Діти неймовірно натхненно читали вірші Великого Кобзаря.
Завзято розгадували літературний кросворд "Чи знаєте ви твори Шевченка?".
Хлопчиків та дівчаток дуже зацікавив пластиліновий мультфільм "Садок вишневий коло хати" (автори: Соловйова О. та Інєватова А.)

Також Тарас Шевченко дуже любив слухати пісні і думи старих кобзарів. Зараз  багато його віршів покладені на музику, тому ми запропонували дітям прослухати пісні на слова Т.Г.Шевченка в різних музичних стилях: народному та сучасному.
Наступна наша зупинка була "Шевченко - художник", на якій ми уявно завітали на художню виставку дитячих робіт "Вірші Тараса Шевчека в малюнках". Ці роботи намальовані дітьми з любов'ю до поета - Великого Кобзаря, до нашої рідної України.
Свої малюнки діти присвятили відомим рядкам із різних віршів поета:
"Садок вишневий коло хати...", "Пливе човен по Дунаю один за водою...", "Вітер з гаєм розмовляє, шепче з осокою...", "Тече вода з-під явора...", "Зацвіла в долині червона калина...". Ось деякі з них:






Щиро любив Тарас Шевченко рідну землю, природу України... Тому ми з учнями сплели віночок пам'яті Великому Кобзарю.


Немає коментарів:

Дописати коментар