вівторок, 29 квітня 2014 р.

На Харківщині пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2014»

07 - 11 квітня 2014 року в Харківській обласній бібліотеці для дітей пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2014».
Цей конкурс було вперше проведено у 2003 році за ініціативи громадської організації «Форум видавців» та Національної бібліотеки України для дітей. За весь час існування у ньому взяли участь понад півмільйона читачів, у Харківській області – понад 45 тис.
Організаторами Конкурсу на регіональному рівні є Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації і Харківська обласна бібліотека для дітей.
Цього року для участі у конкурсі організатори місцевих і районних етапів залучили понад 5 тисяч дітей – учнів 6, 7 та 8 класів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області та м.Харкова, які змагалися за звання найкращого читача на місцевому і районному етапах з 1лютого 2014 р. до 21 березня 2014 р.
84 учасника визнані переможцями 2-му етапу Конкурсу. Вони мали змогу взяти участь в 3-му обласному етапі Конкурсу.
Всі учасники гідно представляли свої улюблені книжки, а також вражали членів журі та своїх ровесників ерудицією, вмінням творчо переосмислювати прочитане. Талановите сузір’я юних читачів представила на конкурс й Чугуївська міська бібліотека для дітей. За результатами обласного етапу конкурсу почесне І місце посіли: серед представників 6-х класів - Волоцкова Дар’я (учениця Клугино-Башкирівської ЗОШ, м. Чугуїв); серед представників 7-х класів - Шаповалов Олег (ученик  ЗОШ №2, м. Чугуїв); серед представників 8-х класів - Басова Світлана (м. Вовчанськ). Переможці отримали звання «Найкращий читач України - 2014» та головну нагороду – поїздку до Львова на фестиваль дитячого читання "Книгоманія – 2014".
Волоцкова Дар'я, м. Чугуїв
Шаповалов Олег, м.Чугуїв
Також в пятірку кращих ввійшла Мироненко Ангеліна, учениця Чугуївської ЗОШ № 7.
Шаповалов О. (учень ЗОШ №2), Волоцкова Д. (учениця Клугіно-Башкирівської ЗОШ), Толмачова С.В. (завідуюча  міською бібліотекою для дітей Чугуївської ЦБС), Мироненко А. (учениця ЗОШ №7)

25 квітня дітей, які посіли перше місце, разом з завідуючою сектором  прогнозування та інновації Харківської обласної бібліотеки для дітей  В. М. Лупіцькою та  завідуючою Чугуївської міської бібліотеки для дітей С.В.Толмачовою, було запрошено на Харківське обласне телебачення в молодіжну програму «Форум». Учасники розповідали про свої враження від Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія - 2014», ділилися своїми історіями успіху, відповідали на питання глядачів та давали корисні поради щодо книг та читання в цілому. 

Немає коментарів:

Дописати коментар