вівторок, 26 квітня 2016 р.

Зустріч у кіноклубі документального кіно до Дня Чорнобильської трагедії

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA вже 13 років крокує Україною.
Кращі документальні стрічки з прав людини демонструються не тільки навесні у Києві в ході конкурсної програми, але й знаходять свого зацікавленого глядача під час щорічного Мандрівного фестивалю, що осінню вирушає містами й селами України, аби показати вітчизняному глядачеві шедеври світової кінодокументалістики.
Крім того, нещодавно Фестиваль став фактично перманентним, адже партнерські організації започаткували у низці регіонів постійнодіючі кіноклуби. З 2014 року один з таких кіноклубів для юнаків та дівчат діє на базі  Чугуївської юнацької бібліотеки.
учні Чугуївської ЗОШ №8
22 квітня напередодні Дня Чорнобильської трагедії до учнів старших класів Чугуївської ЗОШ №8 завітали працівники Чугуївської міської бібліотеки для дітей та Кіноклуб документального кіно про права людини Docudays UA. З репертуару Кіноклубу увазі підлітків був представлений документальний фільм «Вітаємо на Фукушімі» режисера Алена де Альо.
11 березня 2011 року в результаті найсильнішого в історії Японії землетрусу і наступного за ним цунамі сталася велика радіаційна Аварія на АЕС Фукусіма-1. Вражає, що в 21 столітті в одній з найбільш високорозвинених країн світу може статися подібне. У фільмі розповідається про японське містечко Мінамісома, яке розташовано всього за 20 км. від Аварії та про його мешканців. Історії японських сімей про те, як вони переживають цю проблему, з чим їм довелося зіткнутися. Так само у фільмі беруть участь японські фахівці в галузі атомної енергетики.


Хоча Чорнобильська трагедія сталася 30 років тому, але все ж проблема залишається актуальною й досі, і цей фільм демонструє глядачам, що в наш час також ніхто не застрахований від радіаційної трагедії.

Немає коментарів:

Дописати коментар