пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Семінар у Харкові

Семінар в ХОБД
2 грудня 2014 року співробітники Харківської обласної бібліотеки для дітей провели обласний семінар для заступників директорів ЦБС по роботі з дітьми та завідуючих РДБ
на тему: «Сучасний погляд на стратегію співпраці бібліотеки та сім’ї». 
Цей семінар відвідала й  завідуюча нашої бібліотеки для дітей Толмачова С.В.
Теми, які обговорювалися були такі:
  • "Бібліотеки для дітей як центри підтримки сім'ї та розвитку читання"
  • "Соціокультурне партнерство як фактор розвитку співпраці бібліотеки та сім'ї
  • "Відвідувач або читач: зворотна сторона масової роботи у дитячій бібліотеці"
  • "Бібліо-Open-Air" - іноваційний формат ХОБД
  • "Сім'я ті сімейні цінності: батьківський вплив на особистість дитини"

Семінар проходив в дружній атмосфері. Всі присутні  приймали активну участь у бібліодебатах, які провела завідуюча "Старшим відділом обслуговування" ХОБД - Аксьонова Л.В. 
Цікаво та пізнавально пройшов тренінг з психологом ХОБД - Шмат О.П., на якому учасникам семінару було запропоновано створити Емблему сімейного читання, взаємодіячи один з одним.

тренінг з психологом
всі разом малюємо емблему
ось що у нас вийшло











Завідуюча сектором прогнозування та інновацій ХОБД Лупицька В.М. підвела підсумки фестиваля стендових презентацій: "Сімейний бібліоформат" та провела огляд творчих проектів дитячих бібліотек Харківської області.
Своїм досвідом роботи на тему "Партнерство бібліотеки та сім'ї: грані взаємодії" поділилася й наша завідуюча Толмачова С.В. Вона розказала про співпрацю Чугуївської бібліотеки для дітей з міським клубом молодої родини "Веселка".

презентація досвіду роботи
З великим задоволенням всі присутні подивилися театралізовану інсценіровку "Я, ты, он, она - вместе дружная семья" аматорського об'єднання працівників ХОБД "Театр на колесах".
"Театр на колесах" ХОДБ
На останок учасники семінару радо залишали свої відгуки та побажання на імітованих іграшках, якими потім прикрасили бібліоялинку ХОБД.
 





Немає коментарів:

Дописати коментар