середу, 4 квітня 2018 р.

«Книжкова країна дитинства»


4 квітня 2018 р., в Чугуївській міській бібліотеці для дітей відбулося відкриття Неділі дитячого читання за участю чугуївської письменниці - Надії Вербовської. На зустріч завітали учні 2 класу ЗОШ №2, класний керівник – Ракша Світлана Олександрівна.
В казковому Королівстві книг – Бібліотеці ми разом з дітьми святкували Книжкові іменини. В  75 раз, тому що це свято письменник Лев Кассіль започаткував ще в далекому 1943 році.
Сьогодні працівники бібліотеки вирішили зробити дітям сюрприз та познайомити їх зі справжнісінькою реальною письменницею. Вербовська Надія Григоровна більш за все полюбляє писати для дітей. Вона пише вірші, оповідання, казки, сценарії для дитячих вистав та є автором текстів дитячих пісень.
Ведуча, Толмачова С.В., познайомила слухачів з біографією Н.Г.Вербовської. А сама письменниця розповіла присутнім про те, як вона шукає сюжети для своїх творів, відповіла на всі питання, які хвилювали дітлахів. Крім письменницького таланту, Надія Григоровна володіє даром чудового оповідача — хлопчики та дівчатка слухали її вірші та казки з непідробним інтересом. Разом з автором учні дуже весело розіграли казку  «Дзеркало розбрату» та продемонстрували її в стилі пантоміми.
В результаті цієї чудової зустрічі залишилися задоволені всі: і Надія Григоровна і діти, яким пощастило зустрітися з справжньою письменницею!  Думаємо, що для наших дітей ця зустріч запам'ятається надовго. Тому що, як відомо, будь-яка книга починається саме з письменника. Його фантазія змушує нас сумувати, радіти, міркувати, думати. Дуже добре, коли є можливість зустрітися з письменником в реальному житті, познайомитися з людиною, яка вміє оживляти свої думки та мрії. І, можливо, саме така зустріч надихне когось з малюків в майбутньому стати видатним дитячим письменником.


Немає коментарів:

Дописати коментар