четвер, 13 березня 2014 р.

Cимвол України - Тарас Григорович Шевченко.



Усе прогресивне людство вшановує Генія і Пророка, який став символом України - Тараса Григоровича Шевченка.


         В цьому році ми відзначаємо 200-річний ювілей великого поета і мислителя.У місті Чугуєві закладами освіти і культури  проводились і проводяться заходи до дня народження Тараса Шевченка,  поета і революціонера, художника і великого патріота української  землі.

       В Чугуївській спеціалізованій школі №8 пройшло свято для  учнів міста Чугуєва  та їх батьків приурочене до цієї знаменної дати.
        На святі учні дізналися про цікаві та невідомі факти із життя Т.Г.Шевченка, згадали його вірші. В рамках заходу виступали творчі колективи міста ,найкращі читці  з артистизмом  читали поезію Т.Шевченка








 Наша Чугуївська бібліотечна система представила  великий книжковий перегляд «Його благословила доля славою святою» та " Невмируще слово Кобзаря", присвячені життю і творчості митця.







А  яка яскрава та колоритна  виставка малюнків учнів до творів Кобзаря зустрічала гостей міста у фойє школи.






 Подивились цікаву презентацію присвячену життю Тараса Шевченка представлену КЦ "Імідж"


        Шевченко є для нас прикладом людини творчої, непересічної у своєму поетичному й малярському таланті, людини настійливої в досягненні своєї мети, справжнього патріота, поета, який кожен свій поетичний рядок-думу спрямовував до рідної землі, рідного українського читача. Це справжній приклад для прийдешніх поколінь, приклад вірного служіння своїй Батьківщині. Для українців всіх наступних поколінь Великий Кобзар став могутнім джерелом національної свідомості, символом України.



Немає коментарів:

Дописати коментар