вівторок, 3 вересня 2013 р.



як молоді бібліотекарі підкорювали БУКОВЕЛЬ

Художник Чугуївської централізованої бібліотечної системи,
Прокопчук Юлія стала одним із щасливих учасників
всеукраїнського проекту «Літня школа молодих бібліотекарів« Ne-формаt ».

З  19 по 23 серпня 2013 р. в с. Поляниця Івано-Франківської обл. Українська бібліотечна асоціація за підтримки програми «Бібліоміст» провела Літню школу молодих бібліотекарів. Це інформаційно-освітній проект, головна мета якого допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко  адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі та сформувати власну активну дієву позицію:  опанувати основи стратегічного планування, організаційного розвитку та інноваційних послуг бібліотек; піару та реклами; використання веб-технологій, блогів та соціальних мереж; основи лідерства, фандрейзингу та проектної діяльності; елементи моніторингу й оцінки для посилення результативності роботи сучасних книгозбірень.
Бібліотекарі зі всієї України мали можливість підвищити свій фаховий рівень, дізнатися багато нового та цікавого і головне поспілкуватися з колегами у неформальному середовищі. Але учасниками школи стали лише 30 молодих та креативних бібліотекарів з різних куточків всієї України, що були відібрані на конкурсній основі.
 Робота розпочалась з онлайн-привітання Президента УБА Ірини Шевченко, представлення учасників школи, розподілу персональних обов’язків та поділу на групи. Учасників школи було поділено на 5 команд, кожна з яких отримала завдання і мала визначити лідера групи, придумати назву та слоган команди.
«Туристичний комплекс «Буковель» прийняв усіх з розпростертими обіймами. Учасники мали можливість не тільки підвищити свій професійний рівень, дізнатися багато цікавого і нового, але також поділитися досвідом і обмінятися ідеями з креативними колегами. Програма школи «Ne-формаt» була дуже насиченою та яскравою: заняття, тренінги(На горі Буковель - урок з фандрейзингу, біля водоспаду Гук - майстер-класи з фотографування і створення відео), майстер-класи, екскурсії,практична робота в групах, іноді до самого ранку, зйомка відео-роликів та їх монтаж, а головне обов’язкова ранкова зарядка.
На останок тренери школи Лариса Лугова, Ярослава Хіміч,  Олена Сльозка, Микола Вірстюк та Оксана вручили  кожному школяру Сертифікат про проходження професійного навчання у Літній школі молодих бібліотекарів та гарні подарунки. Найбільш активні учасники були нагородженні іншими почесними нагородами. Але не подарунки були головними, кожен учасник Літньої школи віз додому валізу вражень, емоцій, креативу, ідей і, звичайно ж, Ne-формаtу, які потім будуть втілені у діяльність бібліотек всієї України.
                             
Учасники Школи ведуть активний та здоровий спосіб життя. Щоб встигати не тільки прочитати про перебіг подій, але й споглядати більше ілюстрацій, відвідуйте сторінку Школи у Фейсбуці.
( https://www.facebook.com/groups/183438331837127/)
Крім цього, на сайті Молодіжної секції УБА можна окремо познайомитись з кожним учасником Літньої школи молодих бібліотекарів.
Блог літньої школи з повною інформацією про захід
(http://libsummercamp.blogspot.com/)

Прокопчук Юлія




 







Немає коментарів:

Дописати коментар