пʼятницю, 16 грудня 2011 р.

Наша бібліотека – одна з найкращих дитячих бібліотек Харківщини!


Наша бібліотека взяла участь в обласному огляд-конкурсі «Краща дитяча бібліотека Харківщини» та посіла ІІІ призове місце.
В цьому конкурсі участь приймали 34 дитячі бібліотеки, які оцінювались за наступними критеріями:
-Кількість користувачів, книговидача, відвідування;
-Матеріально-технічна база бібліотеки: приміщення,  обладнання,  сучасний
інтер'єр;


-Інформаційні ресурси бібліотеки;
-Довідково   -   бібліографічна   діяльність;
-Використання у роботі новітніх РR-технологій: проведення акцій, презентацій,
марафонів на підтримку дитячої книги та читання; участь у Всеукраїнських
конкурсах;
-Діяльність любительських об'єднань, клубів за інтересами;
-Краєзнавча  діяльність;
-Ефективність проведення масових заходів, спрямованих на популяризацію
книги і бібліотеки;
-Виставкова робота. Ефективність наочної популяризації книги;
-Координація з освітніми закладами, центрами соціальних служб для сім'ї,
дітей   та   молоді,   службами   у   справах   неповнолітніх,   профілактичними
центрами, волонтерськими організаціями;
-Активізація спільної роботи з батьками, педагогами та вихователями;
-Співпраця із засобами масової інформації;                                                        ,
-Робота бібліотеки у літній період.
Конкурс оцінювало журі, в складі якого були:
Голова журі – директор Харківської обласної бібліотеки для дітей Трохименко Г.В., заступник голови – начальник відділу мистецтв, культурно-просвітницької роботи і туризму Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації  Стройнова Н.М.,  головний спеціаліст Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації – Жарова М.В., заступник генерального директора видавництва «Ранок», м. Харків – Фісун В.С., голова циклової комісії бібліотечних дисциплін та діловодства Харківського училища культури – Цибіна І.М., директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки – Шостко Н.І., кандидат педагогічних наук, директор ЗОШ I-III ст. № 36 Харківської міської ради Харківської області – Ричкова Л.В.
Метою Конкурсу стало формування сучасної моделі дитячої бібліотеки; створення її позитивного іміджу, суспільного визнання та підняття престижу бібліотеки.
За ІІІ місце в обласному огляд-конкурсі «Краща дитяча бібліотека Харківщини» наша бібліотека була нагороджена Дипломом,  Кубком, цінним подарунком (цифровим фотоапаратом) та комплектом книг від Харківської обласної державної адміністрації Управління культури і туризму та Грамотою від Президента Української асоціації працівників бібліотек для дітей – А.С. Кобзаренко.
Святковий концерт з нагоди нагородження проходив в м.Дергачі в районному будинку культури. Урочиста частина почалась з нагородження бібліотек-переможців та бібліотек-лауреатів начальником Управління культури і туризму Д.П. Кузнєцовим дипломами, грамотами, цінними подарунками та спеціальними призами. Ще одним подарунком для всіх стало театралізоване шоу від Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка.

Наша перемога – це результат плідної праці дружнього колективу бібліотеки, творчого підходу до проведення масових заходів для дітей та в оформленні інтер’єру. Тут працюють люди, сповнені любові та вірності своїй справі.
Чугуївська бібліотека для дітей це не тільки центр інформації, діти приходять не просто за книгою, вони діляться з нами своїми успіхами, турботами, радощами та досягненнями. Щоб називати себе бібліотекарем, треба не тільки знати бібліотечну справу, але й бути комунікабельним, відкритим і навіть психологом, так як весь час працюєш з людьми, щось підказуєш, радиш та допомагаєш з вибором.
Колектив Чугуївської бібліотеки для дітей виказує щиру подяку директору Чугуївьскої ЦБС Проценко Олені Іванівні за наснагу та підтримку!

Немає коментарів:

Дописати коментар