четвер, 19 серпня 2021 р.

Казкотерапія або казка-вихованка

 Хочете знайти чарівний ключик до душі дитини? Тоді Вам допоможе казкотерапія. Вона розважає, розвиває, виховує, і навіть лікує.

Психологи вважають, що казки впливають на дітей ефективніше, ніж нудні нотації. Дитяча аудиторія - найщиріша у світі, обманути її дуже важко. Тому сьогодні в бібліотеці-філії для дітей за допомогою лялькового театру пройшла бесіда "Вчимося дружити».  Дітей дуже зацікавив ляльковий театр. Бо вдома у них є різні іграшки, але вони не рухаються і не ходять, нічого не розповідають і нічого не запитують. А тут ляльки все вміють і, крім того, ведуть з малечею цікаву розмову.  З дитячою безпосередністю діти слухали казку, одягнувши ляльку на руку говорили не від свого імені, а від особи персонажа.  У процесі бесіди малята зрозуміли, що треба допомагати один одному і жити дружно.

Порада… Обовязково розмовляйте з дитиною, коли читаєте їй казку, або обговоріть її зразу після читання. Поцікавтеся, що малюк зрозумів, а що викликає в нього запитання. Спитайте, що змусило його співпереживати героєві книжки.







Немає коментарів:

Дописати коментар