понеділок, 14 вересня 2020 р.

«Агата Крісті – королева детективу».130 років від дня народження англійської письменниці.

 


15 вересня виповнюється 130 років від дня народження Агати Крісті англійської письменниці.

Агата Міллер народилася 15 вересня 1890 році у місті Торкі , графство Девон. Її батьки були заможними переселенцями із США. Вона була молодшою дочкою в сім'ї Міллер. У сім'ї Міллерів було ще двоє дітей: Маргарет Фрері і син Луїс Монтан «Монті» . Агата отримала гарну домашню освіту, зокрема, музичну і тільки страх перед сценою завадив їй стати музикантом.
Дама Агата Мері Кларисса, леді Маллоуен, уроджена Міллер, більш відома за прізвищем першого чоловіка як Агата Крісті - англійська письменниця і драматург. Відноситься до числа найвідоміших у світі авторів детективної прози.
📖Крісті почала багато писати. Вона казала, що видумувала сюжети під час в'язання, коли до них приходили друзі або в товаристві своєї сім'ї. Іноді вона робила важливі позначки в блокноті, які пізніше використовувала в тому чи іншому своєму творі. До моменту написання нового роману, сюжет в голові у Крісті вже був повністю готовий. Відомою вона стала в 1926 році, чому сприяло те, що її друкували в журналах. Деякі персонажі, придумані нею, були присутні в декількох романах, об'єднаних в серію. Такими були Еркюль Пуаро - сищик і жінка похилого віку - Міс Марпл. Під час Першої світової війни Агата працювала медсестрою у госпіталі; їй подобалася ця професія і вона відгукувалася про неї, як про «одну з найкорисніших професій, якою може займатися людина». Вона також працювала фармацевтом в аптеці, що відбилося згодом на її творчості: всього 83 злочини в її творах були здійснені за допомогою отруєння.
12 січня 1976 року, у віці 85 років, у місті Воллінгфорд (графство Оксфордшир) померла Агата Крісті, легендарна англійська письменниця, королева детективу, секрет популярності якої не можуть розгадати, так само, як і розплутати інтригу на сторінках її детективів.



Немає коментарів:

Дописати коментар