суботу, 22 вересня 2018 р.

Майже чарівна розмова


21 вересня бібліотекар Рускіх О.О.  міської Чугуївської бібліотеки для дітей провела бесіду з нашими постійними читачами. Бесіда мала назву «Майже чарівна розмова» приурочена  до ювілею В.О. Сухомлинського. В цьому році  видатному українському письменнику, вченому, педагогу виповнилося б 100 років.  Сухомлинський дуже любив дітей, тому все життя віддавав їм красу і тепло своєї душі. Він писав про доброту, бо сам був доброю людиною і дуже хотів, щоб діти виросли добрими і чуйними, працьовитими, любили тата і маму, рідну домівку, нашу Батьківщину.
Спочатку ведуча розповіла про життєвий шлях письменника. Далі під час голосних читань творів, діти із зацікавленням прослухали такі оповідання:«Найгарніша мама»,«Борщ із скибкою свіжого хліба»,«Скажи людині: “Доброго дня!”». Беручи активну участь в обговоренні, хлопці та дівчата розмірковували: що таке добро, яка людина добра, які вчинки його прикрашають. А потім діти мали змогу наводити приклади добрих  вчинків, із свого особистого життя. Для цього нашім читачам було запропоновано практичне завдання – «Дерево життя». Для того щоб, вдихнути в сухе і мертве дерево життя, діти писали на листочках свої гарні вчинки і прикрашали ними імпровізоване дерево. Друге завдання «Клякса» було творчим, де діти мали змогу пофантазувати: оживити безформні, темні плями в світлі райдужні кольори. Ця вправа  спрямована на те, щоб показати  дітлахам, що  в житті не буває  безвихідних ситуацій.
Наприкінці зустрічі хлопці та дівчата зробили для себе важливий висновок, що доброта допомагає дружити, любити, вчить всіх нас співпереживанню, доброзичливості й співчуттю.









Немає коментарів:

Дописати коментар